University of Gothenburg

Svensk Form: Design förändrar världen

Talk, 22/11 9:00-12:00

Venue: HDK

Read plus-large

Design S-dag i Göteborg
DESIGN FÖRÄNDRAR VÄRLDEN

Samtal
Onsdag 22/11, 09.00 – 12.00
Språk: Svenska
HDK

Välkommen på Designstafett! Lyssna till några av designens främsta företrädare som frågar ut varandra under en förmiddag på HDK.

Design S – Swedish Design Awards, är Sveriges bredaste designutmärkelse. Utmärkelsen innefattar ett stort antal kategorier som visar just omfattningen av hela designområdet; tjänstedesign, industridesign, konsthantverk och digital design,  mode och arkitektur för att nämna några.

Design är allting vi använder, miljöerna vi rör oss i, spegeln av vår samtid, hur vi lever och vad som är viktigt för oss. Det viktigaste syftet med Design S – och andra designtävlingar – är att understryka detta, samt skapa en utgångspunkt för diskussioner om design, innovation och förändringskraft i samhället. Tillsammans kan vi forma framtiden.

Inför Design S 2018 – Swedish Design Awards så bjuder Svensk Form in till en Design S-dag och en designstafett, för att manifestera designens kraft att förändra.

Till vår hjälp har vi tidigare vinnare av Design S, jurymedlemmar, partners,
beslutsfattare och designer som frågar ut varandra för att tillslut forma svaren på två frågor:

– Hur bidrar design till förändring?
– Hur blir vi bättre på att argumentera för designens förändringskraft?

Välkommen att inspireras om du är designer, beslutsfattare, företagare eller helt enkelt en av oss som vill var med och driva designutvecklingen framåt!

Design S-dagen har fri entré och är öppen för alla! Pga begränsat antal sittplatser krävs dock anmälan. Anmälan görs här: http://bit.ly/2zcitRi

—–
Design S – Swedish Design Awards presenteras i samarbete med Svenska Fönster (Huvudsponsor), Svenskt Aluminium (sponsor) och Lauritz.com (partner) samt branschorganisationerna ASFB – Association of Swedish Fashion Brands, Design Region Sweden, Konsthantverkscentrum, Svenska Tecknare, SVID – Stiftelsen Svensk Industridesign, TMF – Trä- och möbelföretagen.

Festival

plus-large

Your browser is old. The site might not work as expected. Please upgrade.